Carmira · Across - Primul model Suzuki cu sistem Plug-in Hybrid
Across - Primul model Suzuki cu sistem Plug-in Hybrid

Across - Primul model Suzuki cu sistem Plug-in Hybrid

Carmira Carmira

Across a devenit primul model Suzuki lansat în cadrul cooperării constructorului japonez cu Toyota Motor Corporation, acesta fiind un SUV dezvoltat pe baza actualei generaţii Toyota RAV4

Suzuki Across a preluat motorizarea de top de tip plug-in hybrid a noului Toyota RAV4, aceasta fiind singura disponibilă pentru acest model în Europa. Amintim că sistemul PHEV are la bază benzinarul aspirat natural, cu ciclu Atkinson, de 2.5 litri. Motorul termic este asistat de alte două propulsoare electrice, dintre care unul este situat pe puntea spate în cadrul sistemului electronic de tracţiune integrală E-Four, identic cu cel oferit de Toyota.

În tandem sistemul livrează 306 CP, motoarele electrice fiind alimentate de la o baterie de 18.1 kWh, ce poate oferi o autonomie de până la 75 km. În această ipostază SUV-ul Suzuki poate accelera pâmă la 100 km/h în doar 6 secunde. Sistemul de tracţiune integrală este unul adaptiv, în condiţii normale cu un stil de condus mai lejer fiind activă doar puntea faţă. Însă în funcţie de suprafaţa carosabilului, temperatura exterioară, sistemul poate adapta cantitatea de cuplu pe fiecare punte, astfel încât acestea să funcţioneze în proporţie de 20:80, cu surplus pe puntea spate.

Suzuki ACROSS Suzuki ACROSS cu livrare imediată