Carmira · Marea familie VW Golf tocmai se mărește cu noile VW Golf Variant și Alltrack
Marea familie VW Golf tocmai se mărește cu noile VW Golf Variant și Alltrack

Marea familie VW Golf tocmai se mărește cu noile VW Golf Variant și Alltrack

Carmira Carmira

Producătorul german Volkswagen a publicat imagini cu noile Golf Variant și Alltrack, variante care nu adaugă doar dotări sau câteva elemente noi de design, ci de data aceasta modelele cresc și în dimensiuni.

Noul wagon compact VW va avea o lungime cu 66mm mai mare decât predecesorul său, având o lungime totală de 4,633 mm și un ampatament de 2,686 mm făcând noul Golf să arate mult mai alungit și mai plat. Creșterea în dimensiune a noului model break a permis rearanjarea interiorului și a adus un plus de spațiu pentru locurile din spate și portbagaj, astfel locurile de pe banchetă au câștigat 48 mm în plus pentru locul picioarelor, iar portbagajul a crescut cu 6 litri față de modelul anterior ajungând la un volum de 611 litri, însă dacă se rabatează bancheta și se încarcă până la plafon, volumul crește cu 22 litri, ajungând la un total de 1.642 litri. Că tot discutăm de portbagaj, acesta va fi disponibil și cu hayon acționat electric.

Noul Golf Variant va avea 4 nivele de echipare: Golf, Life, Style si R-Line. În dotarea standard mașina va avea Lane Assist, Front Assist cu City Emergency Braking și monitorizare pietoni.

Ca și motorizare va putea fi echipat atât cu TDI cu dual AdBlue cât și cu mild-hybrid eTSI cu transmisie automată cu dublu ambreiaj DSG7. Versiunea mild-hybrid va fi disponibilă doar cu cutie automată pentru a putea face tranziția între momentele în care motorul este oprit și momentele în care acesta este în sarcină, mult mai line și imperceptibile.

Modelul independent ajuns la a doua generație, Golf Alltrack va fi lansat simultan cu Golf Variant. Un crossover care se vrea a fi clasat între Golf variant și un SUV, va avea în dotarea standard și tracțiunea integrală 4MOTION, o gardă la sol mărită și un aspect robust specific mașinilor All-terrain.

Capacitatea de tractare a acestuia va ajunge până la 2.000kg.

În Germania mașinile sunt disponibile pentru precomandă, urmând a intra gradual și pe restul piețelor din Europa.