Carmira · Noul Tiguan ALLSPACE
Noul Tiguan ALLSPACE

Noul Tiguan ALLSPACE

Carmira Carmira

Tiguan a primit un upgrade în toamna anului 2020 și acum a venit rândul versiunii cu ampatament lung: design revizuit, noi sisteme de control și asistență, noi caracteristici premium, cum ar fi farurile matrice LED IQ interactive și panourile tactile pentru a controla aparatul de aer condiționat automat standard duce Tiguan Allspace la nivelul următor. În prezent, mai mult decât la fiecare secundă (55%) Tiguan care se lansează de pe linia de producție la nivel mondial are un ampatament lung. Versiunea XL a Tiguan Allspace poate fi montată, la cerere, pentru a deveni un SUV cu șapte locuri sau pentru a avea 1.920 litri de spațiu de depozitare. Pre-vânzările încep în următoarele săptămâni. În Germania, este disponibil în noile pachete de specificații Life, Elegance și R-Line.

De la începutul producției versiunii lungi în 2017, aproximativ 1,5 milioane de unități ale versiunii cu ampatament lung (LWB) au fost vândute în întreaga lume. Versiunea lungă oferită în Europa sub denumirea de Tiguan Allspace este disponibilă opțional cu un al treilea rând de scaune - o opțiune de specificație rară în acest segment. Această caracteristică îl face un partener perfect pentru familii și persoane cu un stil de viață activ.

După actualizarea vizuală și tehnologică majoră a Tiguanului, Tiguan Allspace este acum următorul - cu un aspect mai clar, cockpit digital, noi tehnologii, matrice de echipamente noi și conectivitate cuprinzătoare. Virtuțile sale ca SUV spațios rămân neschimbate: cu o configurație cu cinci locuri, oferă un volum al portbagajului de la 760 la 1.920 litri, iar șapte locuri oferă 700 la 1.755 litri. Scaunele opționale din al treilea rând pot fi pliate ca și bancheta din spate și spătarul din al doilea rând. Acestea pot fi pliate pentru a se potrivi în podeaua portbagajului, creând astfel o zonă de încărcare uniformă. Există trei STI-uri și două motoare TDI disponibile. La cerere sau în funcție de echipament, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte asigură schimbări rapide și eficiente ale treaptelor, iar tracțiunea integrală opțională 4MOTION oferă o tracțiune optimă.

Datorită părții sale frontale reproiectate, Tiguan Allspace a ajuns acum la o lungime de 4.723 mm (22 mm mai lung); toate măsurătorile interioare generoase sunt neschimbate. Cu fața sa nou proiectată, prevăzută cu o grilă de radiator independentă și o lumină elegantă de semnătură, vehiculul emană o calitate premium. Pentru prima dată, Tiguan Allspace poate fi comandat acum cu faruri cu matrice LED IQ.LIGHT. O altă caracteristică nouă este funcția indicatorului de „măturare” a semnalizatoarelor cu LED. Pe ambele părți ale logo-ului Volkswagen reproiectat, o bandă iluminată în grila radiatorului adaugă o notă vizuală izbitoare.


Trei opțiuni de echipare disponibile

Volkswagen a reconfigurat și optimizat matricea de echipamente a Tiguan Allspace. În viitor, va fi disponibil în versiunile Life, Elegance și R-Line din Germania. Echipamentul Elegance prezintă elegant noul Tiguan Allspace cu numeroase elemente cromate în interior și exterior, precum și jante din aliaj de 19 inci. Șoferii sportivi pot comanda Tiguan Allspace în versiunea R-Line. Un volan sport multifuncțional din piele cu funcționare tactilă și sigla R-Line, garnituri decorative în Carbon Grey, Digital Cockpit Pro și jante de 19 sau 20 inch sunt doar câteva dintre caracteristicile distinctive. Când vine vorba de confort, scaunele din față pot fi comandate în versiunea ergoActive cu funcție de reglare electrică a suportului lombar cu 4 căi și funcție de masaj.

Toate funcțiile de aer condiționat, încălzire și ventilație ale aparatului de aer condiționat automat cu trei zone sunt operate printr-un nou modul digitalizat în consola centrală. Panourile tactile și glisorii înlocuiesc butoanele și butoanele rotative. Șoferul poate alege, de asemenea, să primească informații prin intermediul afișajului cu capul în sus. Proiectează informații legate de conducere, cum ar fi viteza, direcțiile și avertismentele în câmpul vizual al șoferului. Sistemul opțional deja dovedit Trailer Assist sprijină șoferul atunci când manevrează o remorcă. Greutatea maximă a remorcii este de până la 2,5 tone cu tracțiunea integrală 4MOTION.

Conducerea parțial automată este posibilă prin IQ.DRIVE Travel Assist care este utilizat pentru prima dată în Tiguan Allspace. În funcție de tipul cutiei de viteze, sistemul poate prelua direcția, frânarea și accelerația la viteze începând de la 0 km / h (cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj) sau 30 km / h (cutie de viteze manuală) până la 210 km / h. Pentru a face acest lucru, Travel Assist se bazează pe sisteme familiare, inclusiv Adaptive Cruise Control (ACC) pentru ghidare longitudinală și Lane Assist (echipat standard) pentru ghidare laterală.

Digitalizarea în Tiguan Allspace progresează

Pentru conectivitate inteligentă, Tiguan Allspace se mândrește cu o serie de noi sisteme de infotainment (MIB3 de nouă generație) care sunt conectate la o gamă largă de servicii online. O unitate de conectivitate online (OCU) cu eSIM integrată permite utilizatorilor să beneficieze de serviciile online ale We Connect (configurat pentru o perioadă de utilizare nelimitată) și We Connect Plus (configurat pentru utilizare gratuită timp de unul sau trei ani în Europa). În funcție de nivelul echipamentului, gama sistemelor MIB3 este completată cu funcții precum controlul vocal natural, accesul la servicii de streaming și personalizare bazată pe cloud prin ID-ul Volkswagen. În plus, aplicațiile pot fi acum integrate fără fir prin App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay ™ și Android Auto ™.

Sistemul opțional de sunet premium pe care Volkswagen l-a dezvoltat împreună cu Harman Kardon asigură experiențe acustice fascinante. Un subwoofer, un digital Amplificatorul cu 16 canale, 8 plus 1 difuzoare de înaltă performanță și un amplificator cu o ieșire totală de 480 de wați oferă sunete clare cristaline și sunete de bas profunde și bogate. Patru scenarii de sunet, modul surround și reproducerea cu voce ascuțită garantează sunet de înaltă calitate la toate locurile.

Pictograma Verificată de Comunitate