Carmira · Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.

Carmira Carmira

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A.


Allianz-Țiriac Asigurări S.A. face parte din grupul Allianz și oferă o gamă largă de produse de asigurări de viață și asigurări generale, incluzând, printre altele, asigurări de autovehicule, sănătate, proprietăți sau călătorie.
Societatea de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. oferă produse de asigurări generale personalizate, pentru a acoperi cerințele și nevoile diverse ale clienților.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial
normal.
Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial. 

 

Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac:“Dupa 25 de ani de crestere exclusiv prin forte proprii, Allianz-Tiriac deschide un nou capitol in povestea sa de succes. Aceasta achizitie este o dovada a stabilitatii Allianz-Tiriac intr-o perioada plina de provocari pentru mediul de business, dar si a angajamentului actionarilor Allianz-Tiriac fata de economia romaneasca. Gothaer Romania, o companie care si-a construit in cei 8 ani de prezenta locala o reputatie solida si un portofoliu echilibrat, va fi pentru Allianz-Tiriac un bun motor de crestere. Allianz-Tiriac isi mentine planurile de dezvoltare si isi pastreaza deschiderea spre noi oportunitati de crestere. Multumim reprezentantilor Gothaer pentru sprijin, profesionalism si colaborarea pe parcursul negocierii”.
Oliver Schoeller, CEO al Gothaer Group:“Din momentul in care Gothaer Romania a devenit parte a grupului Gothaer in 2012, compania a avut o dezvoltare impresionanta. Echipa extrem de profesionista si dedicata a stabilit noi standarde in ceea ce priveste satisfactia clientilor. In ultimele luni, grupul Gothaer si-a schimbat directia strategica pentru a pune accentul pe piata de origine, Germania. Prin urmare, suntem incantati ca Gothaer Romania va deveni acum parte a uneia dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania. Sunt convins ca Allianz-Tiriac va construi pe ceea ce Gothaer Romania a realizat pana acum si va deschide noi oportunitati pentru echipa”.

La finalul anului 2019, portofoliul Gothaer Asigurari Reasigurari insuma prime brute subscrise de 90 milioane de lei si 50.000 de contracte de asigurare pentru persoane fizice si companii.

Allianz-Tiriac Asigurari si Gothaer Asigurari Reasigurari vor continua sa isi desfasoare activitatea independent pana la primirea tuturor aprobarilor necesare. Odata finalizata achizitia, Allianz-Tiriac va integra Gothaer Asigurari Reasigurari in businessul sau, preluand portofoliul si angajatii.

Allianz-Tiriac va oferi angajatilor Gothaer Asigurari Reasigurari oportunitatea de a se dezvolta in cadrul unei companii de top pe piata locala, parte a celui mai valoros brand de asigurari din lume – Allianz. Suntem convinsi ca angajatii valorosi si talentati din cadrul Gothaer vor gasi in Allianz-Tiriac locul potrivit pentru a-si atinge potentialul profesional.

Pana la finalizarea tranzactiei, clientii Gothaer Asigurari Reasigurari vor folosi aceleasi date de contact pentru obtinerea de informatii privind produsele si serviciile de asigurari, plata primelor, notificarea daunelor sau acces la partenerii medicali.

Clientilor si partenerilor Gothaer Asigurari Reasigurari le garantam, dupa finalizarea tranzactiei, accesul la serviciile prompte si de calitate ale Allianz-Tiriac si ii asiguram de deschiderea noastra pentru o colaborare excelenta.

In aceasta tranzactie, compania Allianz-Tirac a fost asistata de firma de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA, iar PwC a fost consultantul in procesul de due diligence, in timp ce Gothaer Asigurari Reasigurari a fost asistata de firma de avocatura Hogan Lovells LLP. 

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 25 de ani.  Succesul Allianz-Tiriac sta in echipa de peste 4.000 de profesionisti care se afla in spatele fiecarei reusite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile care ne definesc.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: anelis.baciu@allianztiriac.ro, +4 0727 854 668.

Despre Grupul Gothaer

Cu 4,5 miliarde de euro prime brute subscrise si 4,1 milioane de clienti, Grupul Gothaer este una dintre cele mai mari companii mutuale de asigurari din Germania. Compania ofera asigurari de viata, sanatate si asigurari generale. Gothaer se concentreaza pe oferirea de servicii superioare de consultanta clientilor sai.